Amsterdam,
19
november
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Jacques (51) uit Hulst speelt 350.000 euro bij elkaar in tv-show ‘Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen’

De helft van de prijs is voor dorpsgenoten in de studio

Jacques (51) uit Hulst heeft 350.000 euro bij elkaar gespeeld in het televisieprogramma ‘Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen’, dat gisteravond werd uitgezonden. Jacques wist zich onder leiding van Martijn Krabbé een weg te banen door het programma. Door juiste antwoorden te geven op vragen die steeds moeilijker werden, sleepte Jacques een geldprijs in de wacht. De helft van dat bedrag nam Jacques mee naar huis, de andere helft wordt verdeeld onder zijn meespelende dorpsgenoten in de studio.

De nuchtere Jacques, financieel manager bij een groothandel, is ontzettend blij met het gewonnen bedrag. “Ik vond het erg bijzonder om mee te doen en zo’n mooi bedrag te winnen. Zo’n extraatje is natuurlijk van harte welkom!”

Winnen met je wijk
Jacques won samen met 39 dorpsgenoten uit postcodegebied 4561 een studioplaats in de nieuwe show. Zij waren met inwoners van vier andere Nederlandse wijken aanwezig in de studio. De eerste vragenronde levert per wijkvak een kandidaat voor het spel op. De vijf kandidaten beginnen vervolgens hun weg door de visuele werelden van het programma, die ze kunnen overwinnen door het juist beantwoorden van meerkeuzevragen. De ene keer bevinden de kandidaten zich in de wereld van de Olympische Spelen, waar zij vragen krijgen voorgeschoteld over bijvoorbeeld Nederlandse medaillewinnaars en termen uit de judosport. De volgende keer wanen ze zich midden in Parijs waar zij vragen voor hun kiezen krijgen over beroemde kunstwerken in het Louvre of over de nummer 1-hit van Kenny B. Jacques bleef deze keer als finalist over en legde de terugweg door nog eens vier werelden succesvol af.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn