Amsterdam,
17
juli
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Inzendingen van over de hele wereld

Nog 25 start-ups zijn in de race voor een finaleplaats in de Postcode Lottery Green Challenge 2017, de jaarlijkse competitie van de Postcode Loterij die groene startende ondernemers een steun in de rug geeft.

Met zeven Nederlandse start-ups in de top 25 domineert het Nederlandse deelnemersveld deze fase van de competitie. In totaal dienden vanuit maar liefst 89 landen een recordaantal van 515 ondernemers hun duurzame businessplan in om klimaatverandering tegen te gaan.

Een pre-jury boog zich afgelopen maand over de inzendingen en selecteerde de beste 25 start-ups. Zij zijn nog in de running voor de felbegeerde hoofdprijs van 500.000 euro. Op 15 augustus wordt bekend wie van hen daadwerkelijk naar de finale gaan, op 14 september is deze finale en wordt duidelijk wie de hoofdprijs in de wacht sleept.

De Nederlandse genomineerden

  1. Arnaud van der Veen (29), Tocano: Tocano biedt met Inkless een duurzame inkt-loze printtechniek. Hiermee minimaliseren zij voor printen het afval, de CO2 uitstoot en de operationele kosten.
  2. Jalila Essaidi (36), Mestic: Mestic maakt van koeienmest onder meer papier en textiel.
  3. Lara van Druten (49), The Waste Transformers: dit bedrijf zet afval lokaal om in elektriciteit, warmte of groen gas.
  4. Martijn Lopes Cardozo (46), Black Bear Carbon: Black Bear recyclet afgedankte autobanden tot hoogwaardige en veelgebruikte zwarte kleurstof en produceert in het proces groene energie.
  5. Lex Hoefsloot (26), Lightyear: Lightyear maakt een elektrische, vierwielaangedreven auto met zonnedak die achthonderd kilometer kan rijden op een volle batterij.
  6. Eva Gladek (33), Metabolic: Metabolic’s software, genaamd ChemPulse, helpt de chemische industrie duurzaamheid te maximaliseren bij het ontwerpen van nieuwe producten.
  7. Sytze van Stempvoort (23), PeelPioneers: PeelPioneers heeft een proces ontwikkeld waarbij zij citroenschillen omzet in bijvoorbeeld vezels, pectine en geurstoffen.

Naast de Nederlanders zijn er drie Amerikaanse start-ups genomineerd. Gevolgd door twee start-ups uit Rwanda, Denemarken en Kenia. Frankrijk, Tanzania, Zweden, Duitsland, Israël, India, Ivoorkust en Brazilië zijn allen vertegenwoordigd met één start-up.

Benieuwd naar ideeën waarmee deze start-ups de strijd aangaan tegen klimaatverandering? Een volledig overzicht van alle genomineerden is te vinden op: www.greenchallenge.info

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn