Amsterdam,
15
september
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Inwoners Zierikzee winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Samenvatting

Een bijzondere dag voor inwoners van Zierikzee. Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam verraste gisteren negen deelnemers die meespelen met postcode 4301 ZM (straat: Nunnenplaat) met de 1 Miljoenprijs. De negen deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van deze prijs. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 4301.

Nicolette van Dam verraste de winnaars gisteren met cheques van 83.333 euro (3 winnaars) en 41.666 euro (6 winnaars). De uitreiking in Zierikzee is hier te zien.

Wim en Ursula werden verrast met een cheque van 83.333 euro. Zij weten wel raad met hun prijs: “Als het weer kan, gaan we met de kinderen naar New York!"

Cor en Ada waren compleet overdonderd toen zij het bedrag van 41.666 euro op de cheque zagen staan: “Wow! Dit wordt een nieuw dakkapel!”

Ook buurvrouw Alexandra nam een cheque van 41.666 euro in ontvangst: “Ik moet het even laten bezinken."

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 4301. De wijkwinnaars winnen per lot 210 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal verkochte loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2020, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 90 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn