Amsterdam,
16
december
2020
|
11:10
Europe/Amsterdam

Inwoners Winschoten winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Vier prijswinnaars winnen ieder een bedrag van 125.000 euro

Samenvatting

Een grote verrassing voor vier inwoners van Winschoten. Op hun postcode 9674 JA (straat: Lariksweg) is de 1 Miljoenprijs van de Postcode Loterij gevallen. De vier deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van deze prijs. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 9674. Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull bracht gisteren het feestelijke nieuws middels een videogesprek.

De vier winnende deelnemers winnen ieder een bedrag van 125.000 euro. De uitreiking aan de winnaars uit Winschoten is hier te zien.

Roel en Jenneke reageren blij: “Een nieuwe auto zou welkom zijn! Ook wandelen en fietsen we graag samen in de omgeving van het huis, en kunnen we wel een nieuwe elektrische fiets gebruiken. Verder hebben we nog kinderen en kleinkinderen, dus dat komt helemaal goed.”

Ook Marjolein reageert enthousiast: “Zo begint mijn quarantaineperiode wel heel goed! Ik ben de komende weken vrij, dus ik ga leuke dingen doen met mijn kind. Verder zijn we drie jaar geleden verhuisd en is er altijd nog wat aan het huis te doen.”

Harian weet wel raad met haar geldprijs: “Ik zou graag op reis willen als dat weer kan: iets moois van de wereld zien.”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 9674. De wijkwinnaars winnen per lot 794 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs en ontvangen het gewonnen bedrag binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint, is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal verkochte loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2020, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 120 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn