Amsterdam,
22
november
2018
|
10:54
Europe/Amsterdam

Inwoners Westervoort winnen 1,2 miljoen euro bij Postcode Loterij

35 gelukvogels spelen mee met postcode 6931 CZ

Een grote verrassing voor 35 deelnemers van de Postcode Loterij uit Westervoort die meespelen met postcode 6931 CZ (Dorpsplein). Op die postcode is de Buurt-Ton gevallen. Deze Postcode Loterij-winnaars hebben extra veel geluk: zij mogen een jaar lang élke maand dit bedrag met hun postcode verdelen.

Gistermiddag werden de gelukvogels door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verrast op het Dorpsplein, onder het genot van een frietje van de frietkraam en het feestelijke getrommel van een brassband. De Westervoorters wisten dat er een "klein prijsje" was gevallen. Toen bleek dat ze 1,2 miljoen euro met elkaar mochten verdelen, klonk er luid gejuich in het Gelderse dorp.Negen winnaars winnen 4.546 euro per maand en 26 winnaars winnen 2.273 euro per maand.

De bedragen lopen uiteen omdat de verdeling van het geldbedrag afhankelijk is van het aantal meespelende loten.

Bootreisjes en kleinkinderen in de watten
Dinie (79) is een van de winnaars en wint 4.546 euro per maand. Een dag na de uitreiking reageert zij enthousiast: "Het was onvoorstelbaar en we zijn dolblij! Ik heb niet veel geslapen vannacht. Zoiets verwacht je gewoon niet. Van het geld willen mijn man en ik graag weer eens een bootreis maken. En natuurlijk worden de kinderen en kleinkinderen niet overgeslagen."

Jan (70) wint ook 4.546 euro per maand en reageert: "Het was een hele happening! Het was flink koud, maar toen we de gouden envelop opentrokken en ook nog eens hoorden dat het bedrag 12 keer wordt uitgekeerd, waren we vanzelf weer warm! Vannacht heb ik als een roos geslapen. Wat we er mee gaan doen? We hebben kinderen en kleinkinderen en vakantiewensen, dus dat komt helemaal goed."

De bekendmaking van de winnende postcode was woensdag live vanuit Westervoort te zien in het programma 5 Uur Live bij RTL 4. De prijsuitreiking aan de winnaars was donderdagochtend 22 november in het programma Koffietijd bij RTL 4 te zien.

Buurt-Ton
De Buurt-Ton is naast de PostcodeStraatprijs een vaste prijs van de Postcode Loterij die wekelijks bekend wordt gemaakt. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten. In de maand oktober wonnen twee postcodes in Nederland een bijzondere Buurt-Ton. De winnaars winnen niet één keer 100.000 euro met elkaar, maar mogen een jaar lang élke maand dit bedrag met elkaar verdelen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn