Amsterdam,
10
mei
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Inwoners Rosmalen winnen 2 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Het is groot feest in Rosmalen. Op postcode 5241 CC (Weidestraat) is in de apriltrekking de 2 Miljoen Prijs gevallen van de Postcode Loterij. Gisteren plaatste de loterij als opwarmer in de Weidestraat een levensgrote mysterieuze cheque met daarop de winnende postcode. Om 14:00 uur vanmiddag reed Postcode Loterij-ambassadeur Gaston de straat in en stapte uit met een stapel individuele cheques onder zijn arm. Hij maakte bekend dat hier de 2 Miljoen Prijs is gevallen en verraste de winnaars.

De 15 winnaars die met deze postcode meespelen verdelen met elkaar € 1 miljoen. De andere helft gaat naar alle andere deelnemers van wie de postcode begint met 5241.

In de winnende postcode 5241 CC zijn de volgende bedragen gewonnen:

- 250.000 euro (1 winnaar)
- 166.666 euro (1 winnaar)
- 83.333 euro (1 winnaar)
- 41.666 euro (12 winnaars)

Liesbeth (44) wint 250.000 euro en kan haar geluk niet op: “Jeetje, ik ben er beduusd van. Sinds het moment dat de cheque in de straat stond waren we met de buren aan het speculeren over de hoogte van de geldprijs. Van alle buren speelden wij met de meeste loten mee. Je weet niet wat je kan verwachten. Ik heb er onrustig van geslapen en was blij toen het ochtend werd. Maar van dit bedrag had ik niet durven dromen! Van het geld kunnen we de kinderen helpen studeren en daarnaast een keer lekker op vakantie.”

Stefhan (35) wint 83.333 euro: “De cheque staat echt pal voor ons huis. Dan ga je al gauw fantaseren over een geldprijs. We wonen net een half jaar in dit huis en er moet nog een hoop gebeuren. Met dit bedrag kunnen we ons huis en de tuin afmaken en lekker met het gezin op vakantie. Helemaal geweldig!”

Wijkwinnaars winnen samen €1 miljoen

De andere helft van de 2 Miljoen Prijs wordt verdeeld onder de andere deelnemers waarvan de postcode begint met 5241. Per lot winnen deze 1.607 wijkwinnaars 455 euro met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars krijgen een brief met daarin de hoogte van hun prijs.

Rosmalen eerder in de prijzen

De Postcode Loterij is in Rosmalen niet onbekend. In 2001 viel hier de grootste prijs van de Postcode Loterij: de PostcodeKanjer. 37,2 miljoen – toen nog - gulden viel op wijkcode 5246. En in 2015 won een gelukkige deelnemer die meespeelde met postcode 5241 XH een gloednieuwe BMW.

Verdeling van de prijs

Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten die de winnaar heeft, het aantal verkochte loten en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2017, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 2 Miljoen Prijs van april hebben deelnemers maximaal 40 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Uitreiking te zien op tv en op Social

De uitreiking van de prijs in Rosmalen is op 12 mei te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ op NPO 1. Het programma start om 21.30 uur. Op zaterdag 13 mei is het filmpje van de uitreiking te vinden op de Facebook-pagina van de Postcode Loterij, facebook.com/postcodeloterij/

 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn