Amsterdam,
13
mei
2020
|
14:59
Europe/Amsterdam

Inwoners Kerkrade winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Geen feestelijke prijsuitreiking, wel verraste winnaars

Samenvatting

Een bijzondere dag voor inwoners van Kerkrade. De Postcode Loterij maakte bekend dat drie deelnemers die meespelen met postcode 6464 BL (Rembrandt van Rijnstraat) de 1 Miljoenprijs hebben gewonnen. De drie deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van deze prijs. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 6464.

Gaston blijft even thuis 
Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld zou de winnaars van de 1 Miljoenprijs live thuis verrassen. Die feestelijke uitreiking slaat de loterij voorlopig echter over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. De bekendmaking van de winnende postcodes was wel live via Facebook te zien. Winnaars worden daarnaast telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws.

De drie winnaars die meespelen met de winnende postcode verdelen met elkaar 500.000 euro en winnen ieder een bedrag van 166.666 euro.

Sarah (38) reageert enthousiast: “Ik kan het niet geloven, ik ben zo blij! Mijn vriend en ik zouden eigenlijk gaan trouwen deze zomer maar door het coronavirus hebben we dat moeten verplaatsen. Het geld komt dus goed van pas! We willen ook nog op vakantie als het weer kan.”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de andere helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 6464. Zij worden binnenkort op de hoogte gebracht van de hoogte van het gewonnen bedrag.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal meespelende loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2020, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 40 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn