Amsterdam,
10
juni
2020
|
16:22
Europe/Amsterdam

Inwoners Hoogkarspel winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Geen feestelijke prijsuitreiking, wel verraste winnaars

Samenvatting

Een bijzondere dag voor inwoners van Hoogkarspel. De Postcode Loterij maakte bekend dat tien deelnemers die meespelen met postcode 1616 TX (straat: Lavas) de 1 Miljoenprijs hebben gewonnen. De tien deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van deze prijs. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode 1616.

Postcode Loterij-ambassadeur blijft even thuis 
Eén van de Postcode Loterij-ambassadeurs zou de winnaars van de 1 Miljoenprijs live thuis verrassen. Die feestelijke uitreiking slaat de loterij voorlopig echter over vanwege de voorschriften rond het coronavirus. De bekendmaking van de winnende postcodes was wel live via Facebook te zien. Winnaars worden daarnaast telefonisch of per brief op de hoogte gesteld van het goede nieuws. 

De volgende bedragen zijn gewonnen:  
- 125.000 euro (1 winnaar)
- 62.500 euro (3 winnaars)
- 31.250 euro (6 winnaars)

Marloes (35) is compleet overdonderd: “Het is gewoon bizar! Ik moet echt even bijkomen. We willen een nieuwe auto kopen en verder gaan we er rustig over nadenken.”

Femke (42) reageert enthousiast: “Super! Ik heb net gebak gehaald en we gaan het lekker vieren met elkaar.”

Ruud (44) weet wel raad met zijn prijs: “Het is ongelofelijk! We gaan de badkamer verbouwen!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de andere helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 1616. Zij worden binnenkort op de hoogte gebracht van de hoogte van het gewonnen bedrag. 

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal meespelende loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2020, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze 1 Miljoenprijs hebben deelnemers maximaal 50 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn