Amsterdam,
16
maart
2021
|
16:08
Europe/Amsterdam

Inwoners Gouda winnen 10 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Samenvatting

Een bijzondere dag voor inwoners van Gouda. De Kanjerprijs van maar liefst 10 miljoen euro van de Postcode Loterij is namelijk op postcode 2802 LG (Jacob van Lennepkade in Gouda) gevallen. De zes deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de prijs. De andere 5 miljoen euro gaat naar deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met de winnende wijkcode 2802.

De zes gelukkige winnaars die met de volledige postcode meespelen en dus de hoogste bedragen winnen, werden uitgenodigd op een locatie in Gouda. Postcode Loterij-ambassadeur Quinty Trustfull verraste hen daar - op gepaste afstand - met cheques variërend van 625.000 euro tot 1.250.000 euro, afhankelijk van het aantal loten waarmee de winnaars meespelen in de Postcode Loterij.

Susan en Danny winnen ruim 1,2 miljoen euro en wisten niet wat ze meemaakten: "Ons huis moet flink verbouwd worden. We willen een nieuwe keuken en badkamer. Dat wordt nu heel erg mooi! We hebben ook twee dochters die allebei op zoek zijn naar een huis, dus met dit bedrag kunnen we ze goed op weg helpen."

Jaap wordt ook verrast met een flink bedrag en ontvangt een cheque van 625.000 euro. Hij heeft een aantal wensen: "Ik wil dolgraag een elektrische fiets en misschien toch wel een vakantiehuisje voor de hele familie."

Wijkwinnaars winnen samen 5 miljoen euro
Van de Kanjerprijs van 10 miljoen euro wordt ook 5 miljoen euro verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 2802. De wijkwinnaars winnen per lot 3.050 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs en ontvangen het gewonnen bedrag binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft en het aantal meespelende loten in de wijk. De verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2021, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor deze Kanjerprijs van 10 miljoen euro hebben deelnemers maximaal 20 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn