Amsterdam,
13
december
2018
|
14:23
Europe/Amsterdam

Inwoners Dronryp winnen 212.500 euro bij Postcode Loterij

Dronryp voor tweede keer in een jaar verrast met Straatprijs

Zes bewoners van de Quaestiusstrjitte in het Friese Dronryp zijn woensdag verrast door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. Op hun postcode 9035 EC is in de novembertrekking de PostcodeStraatprijs gevallen. Precies een jaar geleden viel de Postcode Straatprijs ook in Dronryp. Toen mochten vier bewoners van de Pieter Sipmastrjitte (postcode 9035 BN) 87.500 euro met elkaar verdelen. 

Deze trekking zijn de volgende bedragen gewonnen:

  • 75.000 euro (1 winnaar)
  • 50.000 euro (1 winnaar)
  • 25.000 euro (3 winnaars)
  • 12.500 euro (1 winnaar)

Onder de winnaars van deze Straatprijs is tevens een auto verloot.

Jarige Freek met ‘mond vol tanden'
Freek, die op de dag van de uitreiking 69 jaar werd, en zijn echtgenote Ike winnen 75.000 euro en de auto. Freek reageert een dag later: "Dit kan je je in je stoutste dromen niet voorstellen. Ik stond al met m'n mond vol tanden toen we de cheque overhandigd kregen van Gaston. Maar toen óók nog bleek dat we de auto hadden gewonnen, wist ik helemaal niet meer wat mij overkwam. Ike en ik houden heel erg van de natuur. Elk weekend wandelen we in het bos. We gaan van het geld in ieder geval mooie laarzen kopen. En de kinderen krijgen ook wat. Deze verjaardag vergeet ik nooit meer."

Catharina (84) wint 50.000 euro en is blij verrast: "Ik heb samen met mijn familie en wat vrienden een stichting in Zambia opgezet voor het bouwen van scholen, ziekenhuizen en andere voorzieningen. Een gedeelte van dit geld gaat die kant op!"

Klaas (65) wint 25.000 euro: "Mijn vrouw Greetje en ik hebben elkaar heel lang geleden ontmoet bij een concert van The CATS. We zijn nog steeds verliefd en dat wordt elke dag alleen maar meer! Met dit geld gaan we onze liefde vieren en naar een concert van ‘Tribute to the CATS Band.'"

PostcodeStraatprijs
Wekelijks verrast de Postcode Loterij winnaars met de PostcodeStraatprijs. De meeste winnaars ontvangen 25.000 euro per lot, omdat zij met de StraatprijsVerdubbelaar meespelen. Anders is het winnende bedrag 12.500 euro per lot. In deze video is te zien hoe de verdeling van de Postcode Loterij Straatprijs precies werkt: ‘Hoe werkt de Straatprijs'.

Uitreiking te zien op tv
De uitzending van de uitreiking in de Quaestiusstrjitte in Dronryp is op donderdag 27 december te zien in ‘Koffietijd' bij RTL 4. Het programma start om 10.00 uur.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn