Amsterdam,
12
mei
2018
|
14:10
Europe/Amsterdam

Inwoners Breugel winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Het weekend begint goed in Son en Breugel! Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste zojuist elf deelnemers die meespelen met postcode 5694 EB (Doormanlaan) met een grote geldprijs. Op deze postcode is de 1 Miljoenprijs gevallen. De elf deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 1 Miljoenprijs. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 5694.

Gaston verraste de winnaars vanochtend met cheques uiteenlopend van 27.777 euro tot 83.333 euro. De uitreiking in de straat was live op Facebook te zien.

De volgende bedragen zijn gewonnen:

- 83.333 euro (2 winnaars)
- 55.555 euro (3 winnaars)
- 27.777 euro (6 winnaars)

Het paar Marja en Johan spelen beiden mee met twee loten, waardoor ze allebei met een cheque van 55.555 euro in hun handen staan. “Samen meer dan een ton! Dat geloof ik bijna niet. Ik had gerekend op twee Postcode Loterij fietsen”, zegt Marja. “Ik sta te trillen op mijn benen. Geweldig!”

Antoinette wint maar liefst 83.333 euro. Met haar man Theo en drie zoons kunnen ze nu op reis. “We denken aan New York. Die wens hebben we al een tijd. We zijn ontzettend blij met deze prijs!”

Sjors wint 27.777. Zijn vriendin barst in tranen uit wanneer ze ziet wat hij gewonnen heeft. “We willen heel graag een overkapping en een keer naar Bonaire toe, en dat kan nu. Wat een geluk!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 5694. De wijkwinnaars winnen per lot ruim 377 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 1 Miljoenprijs van april hebben deelnemers maximaal 40 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn