Amsterdam,
08
maart
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Inwoners Boxtel winnen 2 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Het is groot feest in Boxtel, waar deelnemers aan de Postcode Loterij 2 miljoen euro met elkaar hebben gewonnen. Op postcode 5283 KS (Charpentierstraat) is in de februaritrekking de 2 Miljoen Prijs gevallen. Woensdag zijn de grootste winnaars thuis verrast met de cheques door Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld. De zes winnaars die met deze volledige postcode meespelen verdelen met elkaar 1 miljoen euro. De andere 1 miljoen euro gaat naar de ruim 2.600 deelnemers van wie de postcode begint met 5283.

In de winnende postcode 5283 KS zijn de volgende bedragen gewonnen:

- 333.333 euro (1 winnaar)
- 222.222 euro (1 winnaar)
- 111.111 euro (4 winnaars)

“We staan te trillen op onze benen”
Joost en Hanneke winnen 111.111 euro en zijn enorm verrast: “Yes!!! Wat een geweldig nieuws! We staan te trillen op onze benen. Dit verwacht je natuurlijk nooit. We spelen pas anderhalf jaar mee, nadat Joost’ ouders een mooi geldbedrag wonnen in de Postcode Loterij. Dat ook wij nu worden verrast door Gaston met dit geldbedrag, is niet te geloven. We sparen al een tijd voor het opknappen van onze achtertuin, maar nu kunnen we daar binnenkort wat moois van maken.”

Wijkwinnaars winnen samen €1 miljoen
Van de 2 Miljoen Prijs wordt 1 miljoen euro verdeeld onder de overige deelnemers waarvan de postcode begint met 5283. Per lot winnen deze ruim 2.600 wijkwinnaars 282 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Boxtel in de prijzen
Anderhalf jaar geleden won een Postcode Loterij-deelnemer uit Boxtel ook al een mooie prijs, namelijk een gloednieuwe BMW 1 serie.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2017, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 2 Miljoen Prijs van februari hebben deelnemers maximaal 20 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Uitreiking te zien op tv
De uitreiking van de prijs is vrijdag 10 maart 2017 te zien in het tv-programma ‘Eén tegen 100’ op NPO 1. Het programma start om 21.35 uur.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn