Amsterdam,
01
april
2019
|
15:01
Europe/Amsterdam

Inwoners Amsterdam Nieuw-West winnen samen 100.000 euro bij Postcode Loterij

Een grote verrassing voor drie bewoners van de Dirk Bonsstraat in Amsterdam. Op hun postcode 1063 VA is de Buurt-Ton van 100.000 euro gevallen in de trekking van de Postcode Loterij, zo werd afgelopen zaterdag bekendgemaakt. De drie winnaars spelen ieder mee met één lot en winnen ieder een bedrag van 33.333 euro.

Eén van de winnaars, die liever anoniem blijft, reageert enthousiast: “Ik had geen idee wat me overkwam. Eerst geloofde ik het niet. Ik had namelijk nooit gedacht dat ik zo’n grote prijs zou winnen. We kunnen het geld wel goed gebruiken om noodzakelijke medische kosten te dekken. Als er dan nog iets overblijft, gaan we ook nog samen op pad.”

Amsterdam eerder in de prijzen
Amsterdam viel eerder ook al in de prijzen. In 2018 verdeelde de Postcode Loterij twee Buurt-Tonnen in de hoofdstad. In november mochten vier bewoners die meespeelden met postcode 1092 VT (Hertzogstraat, Amsterdam Oost) 100.000 euro met elkaar verdelen. In april mochten vierenveertig deelnemers die meespeelden met postcode 1102 KA (Huigenbos, Amsterdam Zuid-Oost) hetzelfde doen.

Buurt-Ton
De Buurt-Ton is naast de PostcodeStraatprijs een vaste prijs van de Postcode Loterij die wekelijks bekend wordt gemaakt. De prijs van 100.000 euro wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. De hoogte van het geldbedrag is afhankelijk van het aantal meespelende loten.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn