Amsterdam,
11
juli
2018
|
18:19
Europe/Amsterdam

Inwoners Amsterdam-Oost winnen 1 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Henk Schiffmacher één van de prijswinnaars: hij wint ruim 178.000 euro

Feest in Amsterdam-Oost! Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste zojuist vier deelnemers die meespelen met postcode 1091 ET (Weesperzijde) met een grote geldprijs. Op deze postcode is de 1 Miljoenprijs gevallen. De vier deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 1 Miljoenprijs. Een van deze prijswinnaars is Henk Schiffmacher, een van Nederlands bekendste tattoo artists. De andere 500.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 1091.

Gaston verraste de winnaars vanmiddag met cheques van 71.428 euro (2 winnaars) en 178.571 euro (2 winnaars). De uitreiking in de straat was live op Facebook te zien.

Henk Schiffmacher (66) werd door Gaston in zijn huis aan de Weesperzijde verrast met de cheque van 178.000 euro: “Ik vind het geweldig om zo’n mooi geldbedrag te winnen. Ik loop al lange tijd met het idee rond om een museum op te zetten. Ik ben een grote verzamelaar en zou het geweldig vinden om een museum in te richten met alle spullen die ik door de jaren heen heb verzameld. Daar gaat dit geldbedrag zeker bij helpen.”

Ook Hannie werd door Gaston verrast met een cheque. Zij wint 71.428 euro en is blij verrast: “Wát was ik zenuwachtig en wat een geweldig bedrag! Zelf hebben we het geld niet nodig, maar we kunnen het ontzettend goed gebruiken om andere mensen te helpen. Zo heeft onze zoon schizofrenie en hebben we een muziekcentrum opgericht voor mensen die het moeilijk hebben. Hier komen negentig mensen – onder andere dak- en thuislozen - muziek maken, en zij kunnen wel een extra steuntje gebruiken.”

Manon (33) is hoogzwanger en wint ook 71.428 euro: “Vorige week was ik uitgerekend. De kinderkamer is klaar, dus deze geldprijs gaat in het studentenpotje voor later. Geweldig!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 1 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 1091. De wijkwinnaars winnen per lot ruim 279 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2018, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 1 Miljoenprijs van juni hebben deelnemers maximaal 70 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn