Amsterdam,
15
maart
2019
|
15:09
Europe/Amsterdam

Inwoners Akersloot winnen 2 miljoen euro bij de Postcode Loterij

Groot feest in Akersloot! Postcode Loterij-ambassadeur Gaston Starreveld verraste zojuist tien deelnemers die meespelen met postcode 1921 CD met een grote geldprijs. Op deze postcode is de 2 Miljoenprijs gevallen. De tien deelnemers die met de volledige postcode meespelen verdelen met elkaar de ene helft van de 2 Miljoenprijs. De andere 1.000.000 euro gaat naar de deelnemers die meespelen met de wijkcode 1921.

Gaston verraste de winnaars vanmiddag met cheques van 142.857 euro (4 winnaars) en 71.428 euro (6 winnaars). De uitreiking in de straat was live op Facebook te zien.

Vera wint 71.428 euro en maakt meteen een belofte waar: “Wauw, wat een geld! Ik had mijn kleinzoon beloofd dat ik mijn auto aan hem cadeau zou doen als Gaston zou komen. Ik heb hem dus meteen gebeld! Zelf koop ik een nieuwe auto en met de rest van het geld ga ik mijn andere kleinkinderen sponsoren.”

De dochter van Vera, Jooske, wint 142.857 euro en reageert enthousiast: “Mijn hemel, dat is wel heel veel geld! Mijn zoon en dochter doen op hoog niveau aan rugby. Met dit bedrag kunnen we hen verder helpen in hun sportopleiding.”

Aad en zijn vrouw winnen 71.428 euro: “We dachten dat we vandaag een fiets zouden winnen! Dit is geweldig. We zouden graag een appartement willen kopen, dit is alvast een mooie bijdrage daarvoor!”

Wijkwinnaars winnen samen half miljoen euro
Van de 2 Miljoenprijs wordt de helft verdeeld onder de deelnemers waarvan de postcode begint met 1921. De wijkwinnaars winnen per lot 619 euro als ze meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars worden per brief op de hoogte gesteld van hun prijs. Het geld ontvangen de winnaars binnen vier weken op hun bankrekening.

Verdeling van de prijs
Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het aantal verkochte loten in de wijk en de verdeling gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2019, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 2 Miljoenprijs van februari hebben deelnemers maximaal 20 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn