Amsterdam,
15
juli
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

Groot feest in Bergen!

Het is groot feest in Bergen (Limburg), waar elf bewoners werden verrast met de 2 Miljoen Prijs van de Postcode Loterij. Op postcode 5854 AE viel in de junitrekking deze miljoenenprijs. Postcode Loterij-ambassadeur Nicolette van Dam stond op de stoep bij de hoofdwinnaars in de Burgemeester Douvenstraat die de prijs verdelen. Zij overhandigde hen cheques van 66.666 euro tot 155.555 euro. Iedereen kon via de Facebook-pagina van de Postcode Loterij live volgen hoe Nicolette de deelnemers in Bergen verraste.

Wijkgenoten winnen ook mee

De elf deelnemers van de Postcode Loterij die met de volledige postcode 5854 AE (Burgemeester Douvenstraat) meespelen verdelen één miljoen euro, de helft van de miljoenenprijs. De exacte verdeling ziet er als volgt uit:

- 155.555 euro (2 winnaars)
- 77.777 euro (8 winnaars)
- 66.666 euro (1 winnaar)

Zij konden hun ogen niet geloven toen de cheques werden onthuld

De andere helft van de 2 Miljoen Prijs gaat naar de andere deelnemers waarvan de postcode begint met 5854. Per lot winnen deze 1.083 wijkwinnaars 662 euro, indien zij meespelen met het maximaal aantal Kanjerpunten. De wijkwinnaars krijgen komende week een brief met daarin de hoogte van hun prijs.

Verdeling van de prijs op basis van Kanjerpunten

Hoeveel iedere winnende deelnemer wint is afhankelijk van het aantal loten dat de winnaar heeft, het totaal aantal verkochte loten in de wijk en gebeurt op basis van Kanjerpunten. Kanjerpunten zijn een soort spaarpunten, per trekking worden 10 Kanjerpunten per lot toegekend. Hoe langer een lot meespeelt in 2017, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Voor de 2 Miljoen Prijs van juni hebben deelnemers maximaal 70 Kanjerpunten per lot kunnen sparen.

Uitreiking te zien op Facebook

De uitreiking van de prijs in Bergen was live te zien op de Facebook-pagina van de Postcode Loterij en is hier terug te kijken: facebook.com/postcodeloterij/

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn