Amsterdam,
06
februari
2017
|
00:00
Europe/Amsterdam

'Free a Girl' van Yolanthe Sneijder-Cabau ontvangt 1 miljoen euro

Stichting helpt met Malala Fund slachtoffers van seksuele uitbuiting

Een enorme verrassing voor Yolanthe Sneijder-Cabau tijdens het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij. Yolanthe ontving, als medeoprichter van de stichting Free a Girl, een schenking van 1 miljoen euro van de Postcode Loterij voor haar stichting. Wesley Sneijder, ambassadeur van de organisatie, was ook aanwezig bij de feestelijke bijeenkomst.

De Nederlandse stichting Free a Girl bevrijdt meisjes in India, Nepal en Brazilië uit de prostitutie en andere vormen van seksuele uitbuiting. Met de bijdrage werkt de stichting verder aan het in veiligheid brengen van meisjes. Daarnaast zet de organisatie, in samenwerking met Malala Fund, specifiek in op de toegang tot onderwijs van meisjes die slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting of daar risico op lopen.

Tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala maakt de Postcode Loterij bekend dat zij dit jaar ruim 341 miljoen euro schenkt aan goede doelen dankzij de 2,8 miljoen deelnemers. Van ieder lot gaat de helft naar het goede doel. Het volledige Goed Geld Gala is hier te bekijken.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn