Amsterdam,
27
juni
2019
|
10:00
Europe/Amsterdam

Drie Delftse start-ups maken kans op een half miljoen euro bij internationale duurzaamheidscompetitie

De start-ups Field Factors, Green Basilisk en Solho behoren tot de 25 beste inzendingen voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2019. Deze drie Delftse start-ups maken samen met nog 22 andere groene ondernemers van over de hele wereld kans op één van de vijf finaleplaatsen in de jaarlijkse duurzaamheidscompetitie van de Nationale Postcode Loterij, en daarmee op de hoofdprijs van 500.000 euro. Met dit prijzengeld krijgt de winnende start-up de kans om haar groene businessplan op de markt te brengen en zo een bijdrage te leveren aan een duurzamere wereld.

De volgende Delftse start-ups maken kans op een finaleplek:

  • Field Factors: Field Factors zuivert met hun product Bluebloqs regenwater zodat je het later kunt gebruiken. Het systeem biedt een oplossing voor klimaatadaptatie van stedelijk gebied, vergroot het waterbewustzijn van inwoners en garandeert de beschikbaarheid van goede kwaliteit water voor de volgende generaties.
  • Green Basilisk: Green Basilisk is een spin-off van de TU Delft. De start-up beschikt over een aantal producten die zelf herstellend beton mogelijk maken. De technologie is gebaseerd op micro-organismen die kalksteen produceren, hierdoor kunnen scheuren in beton autonoom hersteld worden. Op deze manier wordt de duurzaamheid van het beton enorm verbeterd.
  • Solho: Solho ontwikkelt een innovatief en volledig off-grid energiesysteem genaamd SPRHOUT (Solar PoweRed Tuinbouw Off-grid UniT) dat, met behulp van zonne-energie en dankzij een systeem voor thermische energieopslag, voldoet aan de behoeften van tuinbouwprojecten op kasbasis.

Naast deze drie Delftse start-ups, bevinden zich in de top 25 nog drie andere Nederlandse start-ups uit Leeuwarden (Sponsh), Wageningen (KRUSLI) en Rotterdam (Odd.Bot). Andere genomineerden zijn afkomstig uit Duitsland, Israël, Noorwegen, Peru, de Verenigde Staten, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Een volledig overzicht van alle 25 genomineerden is te vinden op onze website.

Postcode Lotteries Green Challenge 2019
Een recordaantal van 1.167 ondernemers van over de hele wereld dienden dit jaar hun businessplan in voor de Postcode Lotteries Green Challenge 2019. Een jury van experts boog zich over de inzendingen en selecteerde 25 genomineerden, die nog steeds kans maken op de hoofdprijs van 500.000 euro. Welke vijf start-ups daadwerkelijk naar de finale gaan wordt begin september door de organisatie bekend gemaakt. De finale vindt 3 oktober plaats in Amsterdam.

Vorig jaar won de Nederlandse start-up The Great Bubble Barrier, zij hebben een luchtbellenscherm ontwikkeld dat in rivieren en kanalen geplaatst kan worden in de strijd tegen de plasticsoep.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn