Amsterdam,
01
januari
2019
|
18:13
Europe/Amsterdam

BREAKING: PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro valt op Gronings dorp Glimmen

Iedereen die in het dorp meespeelt met de Postcode Loterij wint

Het feest kan beginnen in het Groningse dorp Glimmen! Zojuist werd in het tv-programma 5 Uur Live bekendgemaakt dat hier op nieuwjaarsdag de PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro is gevallen. Glimmen is een dorp met 1115 inwoners en kent slechts één postcodegebied (9756). Daardoor valt iedereen in het dorp die met deze cijfers meespeelt met de Postcode Loterij in de prijzen. 

UPDATE: In RTL Boulevard is bekendgemaakt op welke volledige postcode (cijfers en letters) de grootste prijzen vallen. De winnende postcode is 9756 AK. De deelnemers met deze postcode verdelen de helft van de hoofdprijs (26,95 miljoen euro). Wie deze deelnemers zijn en of zij als multimiljonair het nieuwe jaar ingaan, zal in Postcode Loterij Miljoenenjacht (tussen 20.30-22.30 uur op RTL 4) te zien zijn.   

De andere helft van de hoofdprijs wordt verdeeld onder alle andere inwoners van Glimmen die in de decembertrekking meespelen. Aankomende vrijdag horen zij op welk bedrag zij kunnen rekenen tijdens het Kanjerfeest dat de loterij dan organiseert. 

Groningen viel in 2018 ruim in de prijzen 
In 2018 kwam de Postcode Loterij regelmatig op bezoek in de provincie Groningen. De Buurt-Ton werd daar het afgelopen jaar maar liefst vier keer uitgekeerd. Inwoners van Groningen, Oude Pekela en Stadskanaal waren toen de gelukkigen. De PostcodeStraatprijs viel in 2018 ook twee keer in de provincie Groningen. De Postcode Loterij kon toen deelnemers uit Groningen en Nieuwolda verblijden met een cheque. De grootste prijs was voor Johann uit Groningen, hij was op 30 september de thuiswinnaar van Postcode Loterij Miljoenenjacht en won ruim 1 miljoen euro. Zijn buren mochten dit bedrag ook nog eens met elkaar verdelen. 

Geldprijzen uitgereikt door het hele land
Door heel Nederland werd op nieuwjaarsdag het glas geheven, want de Postcode Loterij maakt vandaag ook de overige winnende postcodes bekend van de grootste geldprijzen: drie keer 1 miljoen euro en 20 keer een Buurt-Ton. Op www.postcodeloterij.nl staat vanaf 2 januari, 08.00 uur, een volledig overzicht van de winnende postcodes van de honderdduizenden prijzen in deze trekking.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn