Amsterdam,
16
februari
2018
|
16:27
Europe/Amsterdam

Bouw Avonturenhuis in Zeewolde mogelijk door extra donatie Postcode Loterij

Scouting Nederland en NSGK realiseren speciale accommodatie voor kinderen met en zonder beperking

Het Avonturenhuis van Scouting Nederland komt er, dankzij een bijdrage van 1.650.000 euro van de Postcode Loterij. Dit maakte de Postcode Loterij gisteravond bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala. Het Avonturenhuis is een verblijfsaccommodatie voor zowel kinderen met als zonder beperking en maakt het mogelijk dat alle kinderen avonturen kunnen beleven en overnachten in de natuur.

In het Avonturenhuis in Zeewolde komen 80 slaapplekken. Het doel is om 10.000 overnachtingen op jaarbasis te realiseren. Naast gebruik door scoutinggroepen zal het huis ook beschikbaar gesteld worden aan andere groepen zoals scholen en verenigingen.

Voorzitter Scouting Nederland, Jaap Boot: “We zijn ontzettend trots dat we met deze bijdrage van de Postcode Loterij het Avonturenhuis kunnen realiseren en dat daardoor kinderen met en zonder beperking, scouts en niet-scouts, samen de mogelijkheid krijgen om avonturen te beleven in de natuur. Het Avonturenhuis is een schitterend project vol met ambities en dromen, dat Scouting Nederland, ondersteund door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind nu samen met de Postcode Loterij kan realiseren. Deelnemers bedankt!”

Kamperen mogelijk maken voor kinderen met beperking
Kamperen is voor kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend. Scouting Nederland vindt dat kinderen samen op ontdekking moeten kunnen gaan in de natuur. Een stuk polderbos is op duurzame wijze omgevormd tot een afwisselend natuurgebied met open water en velden. Als onderdeel van het scoutinglandgoed wordt het Avonturenhuis gebouwd. Het mooiste van het huis is dat het de kans biedt om vriendjes en vriendinnetjes te maken en samen spelenderwijs talenten te ontwikkelen. Dit zorgt voor zelfvertrouwen, begrip voor elkaar, uitwisseling en een groter sociaal netwerk. Dit is heel belangrijk voor kinderen voor wie buiten spelen en het ontmoeten van andere kinderen niet altijd vanzelfsprekend is. De opening van het Avonturenhuis staat gepland voor december 2019.

De schenking is mogelijk dankzij de 2,9 miljoen Postcode Loterij-deelnemers: de helft van ieder lot gaat naar goede doelen.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn