Amsterdam,
04
mei
2022
|
13:09
Europe/Amsterdam

Bewoners en winnaars welkom bij groots wijkfeest KoningsKanjer in Weert

Tino Martin en Gerard Joling maken het feest compleet

Samenvatting

Voor het eerst sinds twee jaar barst er weer een traditioneel kanjerwijkfeest los! Ditmaal zijn de bewoners van Weert de geluksvogels die op de melodieën van Tino Martin en Gerard Joling met elkaar feesten tijdens het wijkfeest van de KoningsKanjer. Tijdens het feest maakt Gaston Starreveld bekend wat de deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met de winnende wijkcode (6002) winnen per lot. Een grote verrassing voor een plein vol winnaars!

Tijd en locatie
Het wijkfeest vindt plaats op het Vrakkerplein in Weert. Het programma begint om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Winnaars en bewoners van wijkcode 6002 zijn vanaf 15.00 uur welkom op het feestterrein. 

KoningsKanjer van 36,7 miljoen euro
Vorige week, op zondag 1 mei, maakte de Postcode Loterij de winnende postcode (6002 AR) bekend in het RTL 4-programma RTL Boulevard. De 15 gelukkige winnaars die meespelen met de volledige winnende postcode 6002 AR, verdelen de helft van de KoningsKanjer (18,35 miljoen euro) met elkaar. De andere helft gaat naar de deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode. Hoeveel zij maximaal per lot winnen, maakt Gaston aanstaande zaterdag bekend tijdens het wijkfeest.

Verdeling van de KoningsKanjer 
De KoningsKanjer wordt verdeeld op basis van het Kanjerprincipe: de helft van het bedrag gaat naar de winnende postcode en de andere helft van het bedrag (18,35 miljoen euro) gaat naar alle Postcode Loterij-deelnemers die meespelen met de winnende wijkcode (6002). Hoe hoog het bedrag is dat de winnaars maximaal per lot winnen, is afhankelijk van de hoeveelheid verkochte loten in de wijk en de verdeling gebeurt op basis van het aantal Kanjerpunten die in het afgelopen jaar zijn opgebouwd (maximaal 40). Hoe langer een lot meespeelde in 2022, hoe meer Kanjerpunten en hoe groter het aandeel in de prijs. Lees hier meer over de verdeling van de KoningsKanjer

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn