Amsterdam,
25
maart
2018
|
21:52
Europe/Amsterdam

Bernard (73) uit Voorburg wint 549.000 euro bij tv-show Miljoenenjacht

Bernard (73) uit Voorburg is de gelukkige winnaar van 549.000 euro in de spelshow Postcode Loterij Miljoenenjacht’ dat zojuist werd uitgezonden. Nadat Bernard 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte hij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’.

Gepensioneerd econoom Bernard speelt met koffer 11 en wint 549.000 euro: “Ik had van te voren geen spelstrategie bedacht, we zijn gewoon naar de studio gekomen. Toen ik het ‘Gouden Koffer Spel’ mocht gaan spelen, koos ik voor koffer 11 want ik ben op 11 juli geboren. Toen ik het bod van de bank zag, vond ik het een mooi moment om op de knop te drukken. Mijn vrouw en ik willen nog heel graag een keer een grote reis maken. Met dit bedrag kunnen we deze reis nog groter aanpakken; we gaan lekker op wereldreis!”

Rekenvraag
Het was nog even spannend of Bernard in de finale zou komen, want tijdens de zenuwslopende halve finale drukten zowel Bernard als zijn tegenspeler Ruud niet op de rode knop voor het uitstapbedrag van 23.000 euro was bereikt. Hierdoor moesten de twee halve finalisten een rekenvraag beantwoorden. Bernards tegenspeler Ruud beantwoordde de rekenvraag eerder, maar hij had de vraag verkeerd gelezen en gaf een fout antwoord. Hierdoor mocht Bernard alsnog het ‘Gouden Koffer Spel’ gaan spelen.

Samen met buurtgenoten in de prijzen
Bernard was vanavond samen met 49 wijkgenoten uit Voorburg (postcodegebied 2272) te zien in de wekelijkse RTL 4-spelshow. Na een spannende strijd, eindigde Bernard als finalist en mocht hij het bekende ‘Gouden Koffer Spel’ spelen. Door koffers te openen, maakte hij kans op een bedrag van 1 eurocent tot 5 miljoen euro. Uiteindelijk werd dit een bedrag van 549.000 euro. Zijn buurtgenoten en alle andere deelnemers in de studio gingen met een Bourgini Classic Kitchen Chef, een Wave Blender en het Bakbijbel kookboek naar huis.‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 15 april wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn