Amsterdam,
15
september
2019
|
22:02
Europe/Amsterdam

Barbara uit Amsterdam-Zuid wint 132.000 euro bij Postcode Loterij Miljoenenjacht

Prijzenregen voor vak Amsterdam: nóg drie gelukkige Amsterdammers

Barbara (68) uit Amsterdam-Zuid is de gelukkige winnaar van 132.000 euro in de spelshow ‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’, die zojuist werd uitgezonden. Nadat Barbara 499 kandidaten wist weg te spelen, sleepte zij dit geldbedrag in de wacht tijdens het zenuwslopende ‘Gouden Koffer Spel’. Barbara was samen met 49 wijkgenoten uit postcodegebied 1081 uitgenodigd in de studio. Naast Barbara wonnen nog drie Amsterdammers een prijs. Iedereen uit de studio ging naar huis met het studiocadeau: een tablet.

De Amsterdamse boekenrecensente Barbara (68), die met schoonzus Hanka naar de studio is gekomen, kiest resoluut voor koffer 9 omdat zij op 9 oktober voor het eerst oma hoopt te worden. Na een spannend kofferspel en het voorlaatste bod van 77.000 euro, besluit Barbara nog één koffer open te maken: koffer 19. “Hanka is op 19 december jarig en zegt altijd ongeluk te hebben. Dat zou betekenen dat er een laag bedrag in de koffer zit.” Een slimme zet van Barbara, want in de koffer zat slechts 0,20 cent. Barbara krijgt een bod van 132.000 euro en gaat akkoord: “Wat heerlijk! Mijn man en ik zijn freelancers, dus we kunnen wel een toevoeging op ons niet-bestaande pensioen gebruiken. Verder zou ik mijn twee kinderen in Amsterdam financieel willen steunen en misschien nog wel de ‘klassieke’ wereldreis willen maken.”

Prijzenregen voor vak Amsterdam
De Amsterdamse Barbara was met 49 wijkgenoten uit Amsterdam (postcodegebied 1081) te zien in de wekelijkse spelshow op SBS6. Na een spannende strijd tegen haar eigen wijkgenoten, eindigde Barbara als finalist en mocht zij het bekende ‘Gouden Koffer Spel’ spelen.
Barbara is niet de enige uit vak Amsterdam die er met een mooie prijs vandoor ging. Zo won Josine een gloednieuwe auto, ging Adriana er met een volledig verzorgd weekend in het Amstel Hotel vandoor en won Kwong een bedrag van 3.000 euro. Alle deelnemers in de studio gingen met een tablet naar huis.

‘Postcode Loterij Miljoenenjacht’ is tot en met zondag 6 oktober wekelijks te zien op zondagavond om 20.00 uur bij SBS6.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn