Amsterdam,
10
november
2019
|
22:32
Europe/Amsterdam

Arjen (35) uit Moerkapelle wint 134.037 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100'

Arjen (35) uit Moerkapelle is de gelukkige winnaar van 134.037 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100'. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Arjen naast presentatrice Caroline Tensen de laatste kandidaten wegspeelde. Vorige week was al te zien hoe Arjen startte met honderd tegenkandidaten. Arjen wist zijn laatste tegenspeler weg te spelen nadat hij antwoord gaf op de vraag die ging over het land waarvan Oeganda tientallen jaren een protectoraat is geweest. Na lang nadenken wist Arjen het juiste antwoord (Groot-Brittannië) te geven. Hij gaat naar huis met 134.037 euro.

Arjen is blij verrast: "Dit bedrag is natuurlijk waanzinnig! Het is een fijn gevoel dat ik weet dat mijn kinderen kunnen gaan studeren en dat we eens een mooie reis met elkaar kunnen gaan maken. Even iets anders dan de camping! Maar we gaan geen gekke dingen doen hoor. Ik denk dat deze geldprijs het leven een stukje makkelijker gaat maken en dat is heerlijk. Mijn broer woont in Spanje en die kunnen we nu wat makkelijker opzoeken, eens met vrienden uiteten, dat soort dingen. Genieten van de tijd met de dierbare mensen om ons heen!"

Arjen niet de enige gelukkige
‘Postcode Loterij Eén tegen 100' is al sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en sinds dit jaar weer terug bij RTL 4. Nieuw dit jaar is dat alle kandidaten het hele seizoen op de tribune blijven zitten (10 afleveringen lang). Alleen de hoofdkandidaten verlaten na winst of verlies het spel. Voor de tribunekandidaten is er sinds dit jaar ook wat te winnen. Wanneer de hoofdkandidaat afvalt, verdelen de overgebleven tribunekandidaten 5.000 euro met elkaar. Voor succesvolle tribunekandidaten kan dat bedrag flink oplopen gedurende het seizoen. Voor Arjen uit Moerkapelle was dit bedrag inmiddels opgelopen tot 385 euro. Daarom ging hij met in totaal 134.037 euro naar huis.

Extra PostcodeKanjer van 10,7 miljoen euro valt in Berkhout
Tijdens ‘Postcode Loterij Eén tegen 100' werd tevens de winnende wijkcode van de Extra PostcodeKanjer van 10,7 miljoen euro bekendgemaakt (de postcode beginnend met: 1647). Deze is gevallen in het Noord-Hollandse dorp Berkhout. Deelnemers van de Postcode Loterij die meespelen met deze wijkcode, verdelen met elkaar de helft van de Extra PostcodeKanjer. De andere helft wordt verdeeld onder buurtgenoten die meespelen met de winnende postcode (de vier cijfers met de twee letters). Hoeveel zij per lot krijgen horen zij aanstaande woensdag tijdens het dorpsfeest dat de loterij voor de inwoners organiseert.‘Postcode Loterij Eén tegen 100' is tot en met 29 december elke zondagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn