Amsterdam,
21
april
2019
|
23:00
Europe/Amsterdam

Aiso uit Sneek wint 119.871 euro bij tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’

Aiso uit Sneek is de gelukkige winnaar van 119.871 euro in de tv-quiz ‘Postcode Loterij Eén tegen 100’. Vanavond was bij RTL 4 te zien hoe Aiso het naast presentatrice Caroline Tensen opnam tegen zijn honderd tegenkandidaten. Aiso wist de laatste vier kandidaten weg te spelen nadat hij het juiste antwoord gaf op de vraag ‘waarvoor staat ‘ph’ in de afkorting phd., één van de bekendste academische titels?’. Dankzij zijn goede antwoord ging Aiso met een bedrag van 119.871 euro naar huis.

Nadat blijkt dat Aiso de laatste vier kandidaten heeft weggespeeld, vliegt Caroline hem om zijn nek. “Wat goed!” Aiso is zelf ook ontzettend blij. “Heel fijn, heel mooi! Ik zou heel graag een tandem willen kopen. Dat zal wel lukken!” Aiso had nog één escape op zak.

Aiso niet de enige gelukkige
‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is al sinds 2000 te zien op de Nederlandse televisie en sinds dit jaar weer te zien bij RTL 4. Nieuw dit seizoen is dat de kandidaten op de tribune het hele seizoen lang blijven zitten, 8 afleveringen lang. Alleen de hoofdkandidaten verlaten na winst of verlies het spel. Voor de tribunekandidaten is er vanaf nu ook wat te winnen. Wanneer de hoofdkandidaat afvalt, verdelen de overgebleven tribunekandidaten 5.000 euro met elkaar. Voor succesvolle tribunekandidaten kan dat bedrag flink oplopen gedurende het seizoen. Aiso nam daardoor naast het gewonnen bedrag in de finale, 119.454 euro, ook nog een bedrag van 417 euro mee naar huis.

‘Postcode Loterij Eén tegen 100’ is tot en met 2 juni elke zondagavond te zien om 21.30 uur bij RTL 4

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn