Amsterdam,
27
september
2019
|
13:40
Europe/Amsterdam

10 miljoen nieuwe bomen geplant dankzij deelnemers Postcode Loterij

Schenking van 2.250.000 euro voor ‘Plan Boom’ tijdens klimaatmars

Dankzij een forse financiële schenking aan De Natuur- en Milieufederaties kunnen 10 miljoen nieuwe bomen worden geplant in Nederland. Tijdens de klimaatmars in Den Haag verraste Caroline Tensen, ambassadeur van de Postcode Loterij, directeur Annie van de Pas met een cheque van 2.250.000 euro voor het project ‘Plan Boom’. De Natuur- en Milieufederaties kunnen met dit geld samen met LandschappenNL de miljoenen bomen planten in Nederland.

Annie van de Pas, netwerkdirecteur Natuur- en Milieufederaties: “Dit is fantastisch nieuws, zeker op deze dag! Plan Boom draagt concreet bij aan de klimaatdoelen waar we vandaag voor in beweging komen. Het geeft iedereen de kans om direct iets bij te dragen door mee te doen aan het planten van deze 10 miljoen bomen. Daarom ben ik er zo trots op dat we dit plan, samen met een brede coalitie van partners, dankzij de bijdrage van de Postcode Loterij nu kunnen gaan realiseren.“

Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “We zijn trots dat we De Natuur- en Milieufederaties en LandschappenNL vandaag met een extra donatie kunnen ondersteunen, dankzij onze trouwe deelnemers. Zij maken het verschil. Dit is het begin: we hopen dat er uiteindelijk 17 miljoen bomen geplant kunnen worden, voor iedere Nederlander één. Met elkaar kunnen we zo substantieel bijdragen aan het verminderen van CO2 in de atmosfeer.”

Plan Boom: 10 miljoen bomen voor verminderen CO2
De Natuur- en Milieufederaties zorgen de komende vier jaar in samenwerking met vrijwilligers, gemeenten, studenten en bedrijven voor de aanplant van 10 miljoen bomen in tuinen, bermen, plantsoenen, parken, bedrijventerreinen en in het buitengebied in heel Nederland. Het planten van een boom draagt concreet bij aan het verkleinen van CO2 uitstoot. Bovendien wordt de leefomgeving mooier, groener, frisser en gezonder. De directe betrokkenheid bij het planten van bomen vergroot onder Nederlanders de bewustwording over het klimaatprobleem en zorgt voor meer draagvlak onder Nederlanders om zelf positief bij te dragen aan een klimaatneutrale toekomst. 

Postcode Loterij pakt uit: extra schenkingen dit najaar
De schenking wordt gedaan dankzij de 3 miljoen deelnemers van de Postcode Loterij. De helft van de inleg van deelnemers aan de Postcode Loterij gaat naar goede doelen op het gebied van mens en natuur. Dit jaar maakt de Postcode Loterij in het najaar een aantal extra schenkingen bekend. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,8 miljard euro geschonken aan honderden goede doelen en maatschappelijke initiatieven. 

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn