Amsterdam,
15
april
2021
|
17:00
Europe/Amsterdam

1 miljoen euro van Postcode Loterij voor Summer Games

100.000 jongeren in beweging door project Cruyff Foundation en Krajicek Foundation

Samenvatting

Sinds de uitbraak van de coronacrisis bewegen jongeren een stuk minder. Door de coronamaatregelen zijn ze veel meer thuis, zijn de mogelijkheden voor georganiseerd sporten beperkt en kunnen veel andere sociale activiteiten geen doorgang vinden. Verveling en vereenzaming liggen op de loer. In navolging van de succesvolle Winter Games, organiseren de Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation daarom dit jaar de Summer Games. De Nationale Postcode Loterij geeft hen 1 miljoen euro om dit mogelijk te maken.

Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation gaan samen met lokale buurtsportorganisaties, jongerenwerkorganisaties en sportbonden aan de slag om sport- en beweegactiviteiten te organiseren voor jongeren. Van april tot oktober zorgen ze ervoor dat door het hele land verschillende sportactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Zowel op Cruyff Courts en Krajicek Playgrounds als ook op andere plekken. Speciale aandacht is er voor jongeren in aandachtswijken en voor het stimuleren van bewegen voor kinderen met een beperking. Het doel is om minimaal 100.000 jongeren in beweging te krijgen.

Dorine Manson, managing director Nationale Postcode Loterij: “De voortdurende coronacrisis doet het welzijn van jongeren geen goed. Vooral jongeren die wonen in aandachtswijken en jongeren met een beperking hebben extra aandacht nodig. We vinden het van groot belang om het via Johan Cruyff Foundation en Krajicek Foundation mogelijk te maken dat deze jongeren weer lekker buiten samen kunnen bewegen. Met de Summer Games kunnen zij de komende maanden buitenactiviteiten doen die hen hopelijk de nodige positieve impuls geven die ze zo goed kunnen gebruiken. We zijn blij dat we dit dankzij onze deelnemers mogelijk kunnen maken!”

Eerste bijdrage van 2021 voor welzijn jongeren
Vorige week maakte de Loterij bekend dat er vanuit de opbrengst van 2020 dit jaar maar liefst 347 miljoen euro naar organisaties gaat die werken aan een groene en rechtvaardige wereld. Dat brachten de ruim 3 miljoen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij in 2020 bij elkaar voor het goede doel. Dit bedrag gaat direct naar 121 goede doelen die vanuit hun eigen missie werken aan een betere wereld. Hiermee levert de Postcode Loterij een impactvolle bijdrage aan een groenere en rechtvaardigere wereld.

Deel dit bericht

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn